Volem acollir

Catalunya ha estat sempre terra d’inclusió, però no podem oblidar que en molts moments també hem estat rebuts en altres terres. 

A Catalunya convivim amb persones de totes les cultures, de tots els països i de totes les creences.

Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. Des de l’any 2000, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mar Mediterrani. L’any 2016 ha estat un dels pitjors.

Actualment, els estats europeus no compleixen els compromisos adquirits amb la signatura de la Declaració Universal dels Drets Humans ja que estan posant impediments a l’arribada de refugiats sense aplicar cap tipus de solució per ells.

Tot i això, per molt que s’apliquin mesures per frenar la immigració, les persones continuaran intentant arribar perquè els motius que les empenyen a fugir són molt més forts que els murs que es puguin trobar pel camí.

Creiem que les institucions han de donar una resposta més clara i contundent davant el desplaçament forçat de persones més gran des de la II Guerra Mundial.

Cap nen es mereix patir la cruesa de la injustícia, la violència, la guerra ni la vulneració dels drets humans.

Per tot això, nosaltres, com a escola, reivindiquem l’ajuda a aquestes persones i ens oferim fermament a acollir-les i col·laborar en les  activitats que es realitzin en suport seu.

I animem a alumnes, mestres, personal d’administració i serveis, famílies i a organitzar-se, mobilitzar-se i fer sentir la nostra veu per començar a canviar les coses. Us convidem a assistir a la manifestació del dissabte 18 de febrer a les quatre de la tarda. Perquè si tu no hi ets, tot seguirà igual.

A Lestonnac volem acollir. Aquí hi ha un lloc per ells.