Companyia de Maria Espanya

 

La il·lusió de Joana de Lestonnac perquè l’educació de la joventut arribés a més joves fou una crida al creixement de la Companyia de Maria que es va estendre ràpidament per tot França i més tard per Espanya.

El 1650, deu anys després de la mort de la Fundadora, les religioses de la ciutat francesa de Béziers funden a Barcelona el primer convent escola d’Espanya.  L’ENSENYANÇA» - era el nom que els barcelonins van donar al col·legi i al carrer on estava situat–. Aquesta expressió s’ha mantingut al llarg del temps i significa una forma d’educar les joves de manera integral.

Les religioses de Barcelona realitzen la seva primera fundació a Tudela el 1687; des  d’on la Companyia de Maria va créixer per la Península i pr Iberoamèrica.                                            

La missió de la Companyia de Maria a Espanya és:«evangelitzar com a educadores al servei de la fe que fructifica en obres de justícia».

Avui aquesta missió abasta altres àmbits d’educació no formal com:

 

Projectes socials propis Companyia de Maria  Espanya:      


 

    

Projectes socials on la Companyia de Maria hi està implicada:   Els nostres Col·legis Majors y Residències Universitàries:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També la Companyia de Maria opta per l’acompanyament de la joventut. Per tal de tenir cura d’aquesta etapa tan important en la formació de la persona són necessaris llocs i ambients que l’afavoreixin. Per això, considerem els Col·legis Majors i Residències Universitàries un àmbit adequat per a dur a terme el seu projecte educatiu amb la joventut universitària i una plataforma privilegiada d’evangelització.

Si vols saber més de nosaltres colegioscompañiademaria.org