Projecte Educatiu

 

L’objectiu de Santa Joana de Lestonnac (1556-1640), fundadora de la Companyia de Maria (Bordeus 1607),  és educar les joves, “donant-los la mà”, i a través d’elles, incidir en les famílies i en la transformació de la societat.

La intuició educativa de Joana de Lestonnac s’ha anat plasmant i fent realitat al llarg de la història de formes diverses.

Avui, quatre segles després, tenim un Projecte Educatiu que uneix tradició i novetat per a seguir “donant la mà”.

Des de la visió cristiana de la persona i de la vida, la Companyia de Maria fa una proposta educativa pròpia, que posa l’accent en uns elements que la defineixen i li donen valor:

  • Una educació humanista cristiana, que creu en la utopia d’arribar a ésser dones i homes nous per a la construcció d’un món millor, com a fita de la tasca educativa.
  • La millora, l’obertura i renovació contínua, la reflexió sobre la pràctica i la formació permanent dels educadors són garantia d’una educació de qualitat.
  • Una educació per a la solidaritat, la responsabilitat social i el desenvolupament, per a contribuïr a la transformació i millora de la realitat.
  • Una educació va més enllà de l’aula i del que està establert,busca espais educatius que afavoreixin l’educació integral i la vivència de la interculturalitat.

Als Col·legis de la Companyia de Maria,l’educació s’ofereix com a servei a travésd’educadors i educadoresque són testimonis, amb la seva paraula i la  seva vida, dels valors i principis en els quals es vol educar.