Batxillerat Internacional

CAT ES

 

 

DECLARACIÓ DE PRINCIPIS LESTONNAC BARCELONA

 

El Batxillerat Internacional vol formar joves solidaris, informats i amb ganes d’ampliar els seus coneixements, capaços de contribuir a fer un món millor i més pacífic en el marc de l’entesa mútua i el respecte intercultural.

A fi d’assolir aquest objectiu, l’organització col·labora amb establiments escolars, governs i organitzacions internacionals per crear i desenvolupar programes d’educació internacional exigents i mètodes d’avaluació rigorosos. Aquests programes animen els estudiants a adoptar una actitud activa en el seu aprenentatge durant tota la seva vida, a ser compassius i a entendre que altres persones, amb les seves diferències, també poden tenir opinions ben formades i encertades.

El Col·legi Lestonnac de Barcelona és un centre concertat, religiós, humanista, progressista i democràtic que es defineix com a escola catalana. El centre va ser fundat el 1650 per treballar per a l’educació integral de les nenes i va ser la primera institució fundada a Espanya per a l’educació integral de la dona. A més a més, el centre pertany a la Companyia de Maria, institució educativa internacional de caràcter humanista cristiana, fundada a França el 1608 per Joana de Lestonnac i que actualment té alumnes a gairebé un centenar de centres distribuïts arreu del món (té presència a 26 països de 4 continents diferents). L’objectiu principal d’aquesta institució és educar de manera integral els seus alumnes i promoure una identitat cosmopolita global que els permeti observar el món de manera crítica des de realitats i cultures diferents per millorar-lo, com a agents transformadors i de canvi que volem que siguin.  

La filosofia del nostre centre s’adequa perfectament als pilars i als objectius fonamentals del Batxillerat Internacional i dona tanta importància al fet de donar uns bons coneixements als nostres alumnes com al fet de formar-los com a persones amb valors i opinió pròpia i crítica davant allò que succeeix al món.

Amb el Batxillerat Internacional oferim uns estudis que es poden cursar simultàniament als del Batxillerat LOMCE i que potencien un perfil d’alumnat amb una mentalitat oberta i internacional. Volem formar ciutadans que es relacionin directament amb la cultura, la llengua i amb el seu propi procés d’aprenentatge i que, per tant, tinguin consciència cultural i sentiment d’identitat, alhora que volem estimular-los la curiositat i les ganes de descobrir i de gaudir amb l’aprenentatge de la realitat que els envolta i de les altres cultures i llengües que hi ha al món. Volem treballar les habilitats pròpiament acadèmiques i també les habilitats de comunicació, d’empatia, d’assertivitat, de control emocional i de resolució de problemes. I tot això aprofundint en els valors socials que ens ajuden a entendre el món que ens envolta.


Per tot això els objectius del nostre Batxillerat Internacional són els següents:

OBJECTIUS

OBJECTIUS GENERALS

  • Generar una educació integral i de qualitat.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

  • Desenvolupar la curiositat global pel coneixement.
  • Aprofundir en el coneixement de diverses disciplines.
  • Aplicar els coneixements adquirits de manera crítica i creativa per poder reconèixer i resoldre problemes complexos.
  • Entendre i expressar informació en diverses llengües i formes, de manera que la comunicació amb els altres es faci amb bona disposició i eficàcia.
  • Adquirir un gran sentit d’equitat, justícia, respecte i responsabilitat.
  • Valorar la cultura i la història personal, així com les perspectives, valors i tradicions dels altres.
  • Mostrar empatia i sensibilitat cap als sentiments i les opinions dels altres.
  • Enfrontar-se a situacions incertes i desconegudes de manera sensata però amb determinació i saber defensar la pròpia opinió amb eloqüència i valor.
  • Entendre la importància de l’equilibri físic, mental i emocional.

 

PRESENTACIÓ DEL BATXILLERAT INTERNACIONAL

Fes clic aquí per descarregar la presentació.

 

PREGUNTES FREQÜENTS

Què és el batxillerat internacional? Què és el programa diploma? Els estudis del programa diploma són impartits en anglès?

Tots aquests dubtes i molts més els trobareu recollits en aquest document (Fes clic aquí)