Voluntariat


A la nostra escola, en coherencia amb els principis i valors del nostre projecte, es promou i fomenten diferents actuacions de voluntariat. 

Aquestes actuacions, de caràct

er altruista, el realitzen de manera discreta, responsable i constant, una bona colla de nois i noies del nostre centre: el voluntariat-Lestonnac.

Voldríem remarcar el bon fer de tots ells i elles i agrair el seu entusiasme i il·lusió. Donant-se als altres, sens dubte, han posat el seu granet de sorra per fer una escola més viva i per fer, del nostre, un mon millor. 

Us presentem el testimoni d’alguns dels voluntariats-Lestonnac que s’estan fent enguany.

 

 

Voluntariat-Lestonnac  al menjador dels petits

Nosaltres, les voluntàries de menjador, tots els migdies, anem a P3 a col·laborar i donar suport a l’equip de monitors de menjador de la nostra escola... ajudem a dinar als nens i les nenes, els acompanyem a la sala de descans, els adormim perquè facin la siesta, els acompanyem a la seva classe, etc... Estem organitzades en diferents tasques i ens agrada molt!

Es una col·laboració que fem a l’escola i en gaudim molt. És un esforç de cada dia, de ser-hi, però és molt gratificant. Ens agrada molt estar amb els nens i nenes de P· 3 i a ells també els agrada que hi siguem. L’any que ve volem tornar a fer de voluntàries i us convidem a tots a participar-hi perquè fa sentir molt be!.
 

Mireia R, Anna, Núria, Sofia, Clara, Berta, Mireia B (1r i 2n ESO)

 

Voluntariat-Lestonnac a les experiències de la Companyia de Maria

L’últim estiu vam participar a un voluntariat de la Companyia de Maria de 10 dies a Tudela, Navarra. Va ser una experiència, plena de vivències, molt interessant! Alguns vam estar cuidant gent gran a una residencia de la 3era edat i d’altres vam fer de monitors a una casal d’estiu per a nens i nenes en risc d’exclusió social.

Aquesta experiència ens ha fet madurar i adquirir nous valors. També hem conegut a gent de la nostra edat d’altres llocs d’ Espanya, amb els que vam compartir aquets dies, i amb els que ens mantenim en contacte. Tenim moltes ganes de repetir! Volíem compartir aquesta experiència amb tots vosaltres a l’Infonnac.

 

Elena, Hugo, Mireia, Alina i Quique (3r ESO)

Voluntariat-Lestonnac a l’escola Lestonnac de Badalona

A Batxillerat, aquest curs, se’ns va oferir la possibilitat d’anar al col·legi Lestonnac de Badalona per donar suport als mestres dels més petits de l’escola.  Hi anem dues vegades a la setmana i el que més ens va sorprendre al principi va ser la diferència cultural, de ser i de viure, d’aquests nenes i nenes, tan diferents de nosaltres. Desprès de la sorpresa inicial, trobem que fem una feina molt útil.

Aquestes tardes amb els nens i nenes del col·legi de Badalona, ens han fet veure que un petit gest, unes hores del nostre temps, afavoreixen a molta altra gent. Per ells, quan arribem a la classe s’aixequen a abraçar-nos i realment ens sentim molt orgullosos de la feina que fem. La setmana sempre passa lenta fins a esperar els dijous i divendres per tornar a veure els seus somriures.

Us animem a tots a acompanyar-nos conèixer l’escola Lestonnac de Badalona!

Natàlia, Carla, David, Míriam, Maria, Berta i Andrea (Batxillerat).

Gràcies a tots ells!

Us convidem a tots a participar en el voluntariat-Lestonnac

Anna Delgado i Anna Hortal

Equip de voluntariat